Faboulous ads here :D

Thursday, 10 November 2011

Try your name in Korean :DD



i) Nama pertama -> Pilih warna baju yang anda pakai skrg: :

Putih~ Park
... Hitam~ Kim
Biru~ Shin
Hijau~ Lee
Merah~ Song
Kuning~ Kang
Coklat~ Han
Ungu~Choi
Oren~ Sung
Pink~ Jung
Lain2~ King

2. Nama tengah ialah bulan kelahiran anda :

1 : Yong
2 : Ji
3 : Je
4 : Hye
5 : Dong
6 : Sang
7 : Ha
8 : Hyo
9 : Soo
10 : Rae
11 : Hyun
12 : Eun

3. Nama terakhir ialah tarikh lahir anda :

1 : Hwa
2 : Woo
3 : Joon
4 : Hee
5 : Kyo
6 : Kyung
7 : Wook
8 : Jin
9 : Sub
10 : Hoon
11 : Ra
12 : Bin
13 : Sun
14 : Ri
15 : Soo
16 : Rim
17 : Ah
18 : Ae
19 : Neul
20 : Mun
21 : In
22 : Mi
23 : Ki
24 : Seung
25 : Byung
26 : Seok
27 : Gun
28 : Yoo
29 : Sup
30 : Won
31 : Eun
                       Hello!Im is Jung Hyo Eun,How about you guys?? have a try and have fun! :)))
                                                               Take care everyone !
                                                                Regard :Nathalie! 

Tuesday, 8 November 2011

Bukit Merah saya datanggg.

hi kawan kawan!
sihat? :)
semoga semuanya sihat belaka la ya.

hehe.sayang sama kamu.*muach*(tetiba) saya baru saja balik dari bercuti cuti malaysia di Bukit Merah Laketown Resort  bersama sama dengan geng Borneo di Universiti yang tidak balik ke Sarawak and Sabah sempena cuti raya Aidiladha ini.

Tahun akhir universiti lebih bermakna dengan adanya aktiviti seperti ini khususnya kepada kami pelajar borneo yang tidak dapat pulang ke kampung halaman selalu.sekurang kurang nya,tidak perlula bertapa di dalam rumah sepnajang cuti seminggu nikan? tak tau pula bagaimana Raya dan Cuti saudara saudari semua..diharapkan enjoy la ya? jaga diri :Dwahh,semakin sukaa pulak saya bebahasa malayu sekolah ini ye.haha.gedik~

 #sesetengah perkataan "terpaksa"dibesarkan  dan di colour-kan untuk tujuan menjeleskan sesetengah pihak yang tidah pernah pergi lagi.HAHA!im sorryyy.jangan jeless.ahaha.abaikan~

mai,saya tunjuk seket gambarnya ye.

gambar ini dpetik dari internet..sbb sy tidur waktu ni.sorry..

pintu masuk.
gelonggsor air :\
saya suka sangat ni,sebab boleh teriak besar besar sesuka hati kau,tambahan lagi tiada sesiapa mempersoalkannya,sebabnya semua orang yang naik pun teriak macam apa ja.jadi selamat. ini tempat yg selamat untuk melepaskan apa apa yg patut termasuk kent*T.ohahaha.saya tidak ye.Tolongg jagan pikir bukan bukan.ahakk..

kalau result upsr,pmr,spm, midterm,final exam dan segala apa result yand tuan tuan dan puan puan tunggu tidak memuaskan hati anda atau fail.tempat ni sesuai untuk melepaskan perasaan perasaan tersebut.

ahh ,telupa pulak, yang putus cinta.tempat ni  memang Sesuai sangat ye,takyah nak bep -pikir pikiran untuk bebunuh diri anda.ahaha.pergi ja tempat ni kalau rasa macam tak mau hidup lagi..*pesanan ini untuk remaja laen diluar sana dan saya sendiri *sebab baru baru ni.Lecturer kesukaan  kawennnn*broken heartnya saya,tu pasai pergi waterpark ni haa.Haha.Dijamin berkesan.balik dari water park, saya terus x ingat da perasaan syok sendiri kat sir tu ha...sebernarnya saya maen ja tadi.ehek.Pointnya, Tuan tuan Puan puan mai la ke sini..walaupun nda macam Sunway lagoon dalam tv tu,tapi dia syiok juga*thumbs up**serious**Berjanji*(sambil keleng jari kelingking)


separuh jiwa pergi, trill gila tapi best:)

ni salah satu permainan yang ditawarkan di waterpark tu,ni kalau fobia tinggi patut pergi,saya ada fobia tinggi jadi sesuaila nak overcome kat tempat ni.mula mula masa turun tu memang rasa macam separuh dari nyawa ni melayang,memang belajar menghargai orang orang tersayang lepas tu.


*serious*


ini rosak masa tu,sungguh sayang sekali :(


=)
kesimpulan,datang la kesini besama yang tersayang ya,pastikan anda memakai seluar yang tidak berzip semasa kesana jika memakainya juga anda akan Bahaya~~ ahaha.ni mesti dah pikir bukan bukan kan??tidak? eleh saya tau la..haha.sebabnya mereka tak mau papan longsor tu calar dan belon pecah ja..apa la kamu semua ni seket seket pikir macam tu tau..rawr~HAHA.

kesayangan,comel.
Datang la kemari~~
take care everyone!

Regard:Nathalie !

Monday, 26 September 2011

See This is From Priya.

Hello ! :)
what's up ?fine?


I a got an email from an unknown yesterday.it's a true story anyways...
A TRUE STORY  - VERY SHOCKING  ....Very Shocking....... . This is a real story of a young college girl who passed away last month in Shah Alam. ... ... ... Her name was Priya. She was hit by a truck. She was working in a call center. She had a boy friend named Shankar.
*
*
Both of them were true lovers. They always talked on the phone. You would never find her without handphone. In fact she also changed her cell connection from Digi to Maxis, so that both of them can be on the same network, and save on the cost. She used to spend half of the day talking with shankar. Priya's family knew about their relationship. . Shankar was very close to Priya's family as well. (Just imagine their love)
                                                                                 *
Before she passed away she always told her friends 'If I pass away please burn me with my handphone' she also said the same thing to her parents. After her death, people cld'nt carry her body, A lot of them tried to do so,but still can't. Everybody had tried to carry the body, the results were the same. Eventually, they called a person known to one of their neighbours, who can speak with the soul of dead person and who was a friend of her father. He took a stick and started speaking to himself slowly.. 
                                                                                  *
                                                                                  *
After a few minutes, he said 'this girl misses something here.' Then her friends told that person about her intentions to burn her with her phone. He then opened the grave box and place her phone and sim card inside the casket. After that they tried to carry the body. It was then moved easily and they then carried her into the van. All of us were shocked. Priya's parents did not inform Shankar that Priya had passed away.. After 2 weeks Shankar called Priya's mom..... Shankar :.....  
                                                                                    * 
                                                                                    *
'Aunty, I'm coming home today.. Cook something nice for me. Don't tell Priya that I'm coming home today, I wanna surprise her.' Her mother replied..... 'You come home first, I wanna tell you something very important.' After he came, they told him the truth about Priya. Shankar thinks that they were playing a fool. He was laughing and said 'don't try to fool me - tell Priya to come out, i have a gift for her. Please stop this nonsense'. Then they show him the original death certificate to him. They gave him proof to make him believe.
Bersambung..... 
Chak,saya ade Broadband baru.jangan jeles.Hehek(tetiba)


saya dah tukar ke broadband maxis.hehe.Harap service dia okayy*versi Linda Nanuwil*
 Sambung...
(Shankar started to sweat) He said... 'Its not true.. We spoke yesterday.. She still calls me". Shankar was shaking. Suddenly, Shankar's phone rang.. 'see this is from Priya, see this....' he showed the phone to priya's family. all of them told him to answer. he talked using the loudspeaker mode.. All of them heard his conversation. Loud and clear, no cross lines, no humming. It is the actual voice of Priya & there is no way others could use her sim card since it is nailed inside the grave box.
They were so shocked and asked for the same person's (who can speak with the soul of dead person) help again. He brought his master to solve this matter. He & his master worked for 5 hours. Then they discovered one thing which really shocked them.... Maxis has the best coverage 'Where ever you go, our network follows!!!' Don't shout at me . . . 
 
P/s:I am also looking for the idiot who sent me this mail.... So, what you can now do is....you should also try to post dis on ur blog or FB and enjoy...like i enjoyed :)...Sengal kan iklan ni?haha
                                        
                                                     
                                                       Take care everyone,muaks :)!
                                                           Regard :Nathalie !
                                                      Thanks For Reading !!

                                                       



Thursday, 15 September 2011

Suka Perempuan Bersaiz Comel ini.

Hello :)
Apa khabar ni?Sihat?

Hehe,akhirnya dapat gak saya meng-hupdatekan Blog kesayangan saya ini.Sorry ya kalau ada yang ternanti nanti entri baru saya.(Sekali lagi-Prasan banyak pembaca.)HAHA.Minta sorry banget dong,busy baget akhir akhir ini.ke-CAPEKAN  dong mengemas rumah,bergossip dengan kawan kawan,menyibuk melawat kawan kawan di sekitar dan sewaktu dengan nya,kira jerawat diaorang dan macam macam lagik.Maklumkan 4 bulan enggak ketemu gitu.nanti lama lama mesti mcam anjing dengan kucing balik la tuh.HaHa,tambah lagi saya masih excited dengan rumah baru,roomate baru,parkguard baru dan sebagainya.Gossip pasai apa? artis? mesti la tak ye,Haha.walaupun salah satu hobby saya ini menstalker perkembangan artis, saya tak main la gossip gossip pasal diaorang ni.Wahh.confident ja bunyi kan.(sekali tengok dia yang lebih)Haha.Tapi kali ni saya memang busy gossip pasal experienced LI ja,YA.Sangat busy macam menteri.Haha.abaikan.

Huh.Sakit pinggang saya mengemas tau.kan best kalau saya macam Miho(dalam cerita my girlfriend is a Gumiho) tuh.kuat ja.senang ja dia nagkut barang berat.kuasanya menjeleskan manusia biasa macam saya ni ahh.Haih.Kerja kerja tidak beberapa berfaedah ini lah yang melambatkan process meghupdate apa2 dalam blog balang kacang hijau saya ni.Kamu orang cantek dan hensome kan?(mesti ada yang angguk angguk da ni)Haha.Apa? Tak?eleh,macam saya tak tau,kembang kempis ja hidung dia situ.Haha.mesti kamu memahaminya kan.Ahaks.

lepas saya macam nak rak sampai termengantuk ngantuk hupdate entri "welcome to Sarawak part II",saya terdengar lagu yang  Perempuan besaiz tomei ni ni nyanyi,Gila Sedap dia punya suara!(kalau boleh jadi lauk dah lama saya makan dia punya suara.)tapi sekali lagi sebagai manusia biasa yang kepenatan  tambah gi dengan kelopak mata yang ibarat 2kg yang gatal  mau tertutup tutup ketika itu,saya tertidur gak bertemankan sepakej air liur sehingga pagi di kerusi Lcct yang keras tu.terseksa betul.haih.

agak penat betul bermadah madah ni.Haha.mari kita straight to the point ja,Senang! ..aii..walaupun dia bukan main lagi nyanyi sedap sedap dalam laptop saya.saya tertidur jugak.Memang rasa sedikit bersalah  terhadapnya,kamu semua messti paham kan??.Haha.teringin nak cakap macam ni kat dia,"I do respect your voices,but not my eyes,so please blame my eyes ya.not me!hehehehehe.im sorry!!*ala ala amir RL seket*Haha.ApaPun,Bagi saya.Suara dia nang Power!Kenal tak Lagu Rolling in deep,someone like you???Dia la yang nyanyi! :)
apa pendapat kalian pula?Ahaks.

ni dia wajah nya :)

 
ADELE




Comel tak Adele?dulu saya ingat yang nyanyi lagu tu orang negro,Slim dan cantek macam beyonce, tapi semua terbalek,anyways dia tetap cool.Biar badan besar bakat pun besar.Sejuk Perut mak dia mengandung.Aik ade kaitan ker.Haha.abaikan ja yang tak berkenaan.


ADELE yang Tomei :D
.

Suka lagu "Someone Like you".Haha.Orang cakap kalau perempuan,dia mudah tertarik dengan  lagu yang lyricnya ada kaitan dengan dirinya.Biasala pempuan.berjiwa seni kan.Haahaha.Suka jadi pempuan. tapi Untuk lagu ni,saya memang suka betul dia punya suara bukan dia punya lyric.Haha.dengarlah lagu Adele.DA~



p/s:Apa lagi Lelaki single diluar sana ,hadiahkan wanita kesukaan anda dengan lagu yang berupa isi hati anda(kalau jenis pemalu ler),mesti dia paham punya.Good luck!
Selamat medengar Lagu Adele:]



Take Care Everyone :)!


Regard :Nathalie
Thanks for reading !

Sunday, 11 September 2011

Welcome To Sarawak - (Part II) - Special Food and Cuisine.

Hello guys!

what's up? fine?

Hehe, Well,I had been in peninsular for three years plus.For real,Food in peninsular that i  MUST miss when I'm go back to Sarawak soon after i Graduate next year (God willing) is surely-definitely-absolutely is my Dear LAKSA Penang.I really a "Mak Laksa"You know.

I had try to make Laksa few time at home but  Failed( must got something wrong with the noddle)nothing doubtful, it's the noddle faults,it's really not related with my cooking skills.Haha.actually I don't know how to cook it at all.Hihi.Nevermind,I Plan to take an extra Laksa cooking tuition from any aunty that willing to teach.So calm down ya guys.once i success i will faster post it out.Haha.



                    Anyways , 6 food or cuisine is a MUST TRY Food When you guys come to Sarawak.

                                                                    Let's figure it out! :)


1-LAKSA SARAWAK
Same as in Peninsular,Sarawak Have it's own Laksa too.But i don't like it.Haha.I mean it's really does tasted Good just i  don't really adored the  thin sauce(kuah) because it's a "santan" based.Furthermore, Sarawak doesn't have the rice noddles as in Peninsular.The noddles used for the laksa is "Bihoon"Hoho.LaksaSarawak  main ingredient is chicken,octopus,shrimps.(sour taste) and a bit "Belacan Bakar" as add ons.


2-KEMIDING/KEMIDIN/SAYUR MIDIN

well, it's a "Kampung" vegetables.It's mine family favorite tough!Haha.It's a wild Vegetable that easily bent and convenience to cook and Taste nice.

 
3-UMAI
Fresh fish (to be exact fish which suitable for umai,own less bone) which cut in small slice and mix with the union,Lemon juice(jus limau kasturi),Red peppers, a bit salt.A simple but nice dish.Some of peoples put "Asam Paya" as an additional flavor.Those who Loved sour cuisine .You should try ya. :)

4-LINUT
 One of the Etnic melanau(Malay in Sarawak)  food, it's made from the Sagu Flour.The Sagu Flour will mix up with a hot water and associate slowly until become like in the figure.(It's texture was like Glue)Haha.It's a suitable food for family.Serve with Tom yam and food which sour and spicy!!

5- IKAN MASIN TERUBUK

Terubuk fish ia one of the expensive fish in Sarawak,It's cost Rm 15-18 per kg(In my hometown).Good fish with an excellent taste, it's have a lots of bone too, The possibility to be choke is high for those whom don't know the etiquette of eating this kind of Fish.Haha.make sure you leave the bone aside first before eating yaa?Really worth to try.Im promise.:)

6- SARAWAK lAYER CAKE
Traditional cake with variety of the design and colors.As you guys might be already know, it's took a lot of effort in making a cake,since it's design carefully,layer per layer.The Taste is Definitely Good la, since all the ingredient used in making a cake is very expensive and in the best quality.

p/s: Ulat Sawit is really Delicious when it's been fried.It's nice than KFC,MCD,MarryBrown and etc tough!



Current Mode:It's 2.34 pm in the morning.Sleepy but coudn't sleep because of the shyness to sleep infront of the crowds in LCCT,
Waiting for the connecting flight to north patiently zZzzZzzZ
 feel alone and damn miss Home TT

Guys!Do enjoy you School Reopen,Assignments and Campus life,God Bless You.
                               .zzZzZZzzZzZ..DAAAaaa~


                                                               Do Take care Everyone !zZZzzZ
                                                                 
Regard :Nathalie zZzz

Thanks for Reading !zzZZZzzz
                                                          

Saturday, 10 September 2011

Pack and Leave Tommorow.

Hello guys!
what's up? fine?


Today,When i was ber-blog walking, i stumbled to almost 5 to 6 blog which Blog out about the Same issue.APA LAGI if not --->6%,6% and 6% extra top up tax!.It's really become Hug issue now a days.Haih, i also don't understand why do Government need to adds on those tax to top up.Hmm.We Really couldn't do anything.Now, i thinking on which party that i should choose for the next election instead of government.Haha.Should i join "bersih" community?Haha.Joke ja ya.Just ignore.How about you guys? fine with the %6 or not? Haha.

A bit  Stress!!still Choosing stuffs that shouldn't be in my luggage so that i can make it 20 kg.haiyo.Should i bring these old cloth.Should i Bring this...Should i bring that.Arrghh.Pack and Pack, finally it's become like peoples whom wanna move from one Dynasty to another Dynasty.Haih.Doesn't have any feeling to go back Uni.Again.Don't know why =Tiring Day,emo inside out.So guys,Just ignore ya.





In the blink of an eyes, 4 month was end very very Soon.I'm already miss my Home and friends at here very much even my feet still at Home.For real,Mom,DaD,Bro,I Loved U very much.

To my cat(Nickhun),don't be naughty and Arrogant , gave birth a cute gran-daughter and grandson for me. Mom will always miss your cakaran and your voices darl.Lol. DA~



Take care everyone!



Best Regard :Nathalie !


Thanks For Reading!

Wednesday, 7 September 2011

Dia Idaman Saya.

 Hello :)!
apa khabar ni?sihat?
 Ni antara Penyataan yang saya selalu sangat dengar sampai saya dah boleh hafal dah.meh saya story sikit.Hahaha.     
"Saya tidak memerlukan Suami yang handsome macam Cover Magazine sebab saya bukan nya cantik pun..."
"Saya tidak perlukan suami yg berharta sebab saya bukannya kaya pun..."
"Saya tidak perlukan suami yg berilmu tinggi Sebab saya bukannya pandai mana pun..."
"Saya tidak perlukan suami yg SEMPURNA Sebab  Saya Sendiri bukannya SEMPURNA mana pun…."
Selalu tak dengar Orang cakap macam ni?Haha.Tapi  kan... saya sangat sangat bersetuju dengan yang  kata kata mereka ni.kamu semua pula macam mana?wah.(sekali lagi-bajet banyak pembaca)ahekhek.
kalau ekot Saya.Saya memang tidak memerlukan seorang yang boleh jadi cover magazine untuk dijadikan pasangan hidup.(Tapi kalau dapat tuh apa salahnya.)HAHA.(gedik!),cukuplah kalau dia sedap mata memandang,Mak dan ayah saya Pun suka.ahek.rasanya kamu semua pun macam tuh kan?kalau dapat hensome tuh tapi selalu ja memainkan perasaan dan jiwa reraga.Susah juga hidup kita nanti.Baik ambik yang biasa biasa yang Hati dia ikhlas dengan kita,hidup sihat badan pun cergas*tetiba*.Ahak.

 
Kalau dia Tak berharta sangat pun tak apa,cukup kalau dia mampu menampung kita ohang pempuan dan saya yang kuat makan ni hah.Maklumlah pempuan ni kan ada 9 Nafsu.Ahai~As long as Kaum Lelaki mampu memenuhi 9 nafsu orang perempuan tuh.Bagi saya,Dah kira Thumbs up dah tu....Hehe.#perempuan memang.Nafsu nak 9.tak nak kalah#
habisla ohang lelaki kalau isteri nak cincin kawen gini hah.Haha.

Kalau dia Tak berilmu Tinggi pun tak pa jugak, cukuplah kalau dia pandai sikit dari saya,pandai silat ka, pandai main mata ka(ops!in tak boleh.ini tak boleh)dan dsb.Macam mana Saya nak memgharapkan perlindungan dan rasa bahagia bersamanya jika semua masalah saya.saya yang kena fikir sendiri,Settle Sendiri.kan?Oleh itu saya memerlukan orang yang sedikit Pandai dari saya,mampu menasihati serta membimbing saya..waWa..(tapi kalau pandai pun apa salahnya)Haha.Sesungguhnya,Pempuan pandai mana sekali pun dia harap ada juga seseorang dia boleh bergantung,mencurah rasa dengan dia sewaktu dia sedih ka,kena bully ka dan sebagainya dari lelaki.pempuan kan insan yang lemah(tetiba).HAHA.Bagaimana orang Lelaki nak perhargaan,macam tuh juga orang pempuan mahu disayangi dan difahami.Dah Memang kita saling memerlukan!Hekhek.:')
gambar hiasan..

Saya bersetuju sangat la dengan yang last sekali tu,Kesempurnaan.Tiada manusia yang dilahirkan di dunia ini Sempurna.Even dia cantek macam mana sekalipun,kacak macam mane sakali pun.Kentut dia berbau busok jugak.(ade kaitan ker).ops!.sorry.salah.salah.jap saya balik ke pangkal cerita dulu ya.Hehe(jangan mareh!)maksud saya setiap manusia tidak akan Sempurna tanpa  kelemahan dia sendiri.Jadi pandai Pandai la carik orang yang dapat melengkapi kelemahan kita ye.Yang penting dia baik dari segi agamanya dan mampu melindungi dan membimbing kita atau saya seadaanya kelak.ahek.:")
 
 p/s:Orang cakap,kalau muka nak sama dengan pasangan tu ade jodohkan?(akhir2 ni saya rasa muka saya  macam nak sama ngan Edward cullen ni.wa,berjodoh ka kami?HaHAHa.)Da~
Take care Everyone!
Best Regard :Nathalie.
 
Thanks For Reading !


.

Tuesday, 6 September 2011

Welcome To Sarawak -(Part I) - Ethnic Groups Traditional Attires.

                                                                  Hello:) !

                                                          what's up? fine?

Hehe.Come let me Introduce and giving more impression of  the land of Horn bill or My Sarawak to you guys.Hope you guys will like it ya.Haha.Okeh,As you guys already know,Sarawak is a country which fulfilled by around 17 ethnic groups in it. For me. the differences was really nice, it's allowed me to learn something new and experience the different cultural.:)

Well.Different Ethnic having a different cultural,language and their own  traditional attires.
;;
Some of them were as followed!:)

Ethnic Bidayuh

Ethnic Bidayuh is mostly constitute in town or villages around Kuching such as Samarahan ,Lundu ,Bau
 in Sarawak.Most of them used to live in basin of the Sarawak River.But now, the long house is replace to the individual houses.Since then,their activities is more to agricultural and plant fruit especially Durian.For you guys information, Durian is not a difficult fruit to find throughout the year in Kuching.So if you are the "IBU or BAPAK"ayam.Ops !Im sorry!Haha. I mean a Durian Lover or "IBU or BAPAK" Durian.You should come here,the  price of the Durian was very reasonable as well since there have a lots.


Ethnic kenyah


Try to See their ears...according to oldest, the lengthen of the ears is symbolize of their beauty.They start to clinging ears with something heavy since they were young. so makin panjang makin cantek gitu.LOL.

Ethnic iban

Im adored the "tangguk" and the "sanggul" accessories.It's nice kan? "Tangguk" is the accessories around the chest.The fabric is woven product.The originality of the Sanggul accessories is from measure from their weight.More heavy is more pure~


Ethnic Lumbawang
 Well,  Simple and nice attires... one of the fact that i must admit even you guys might feel it's ridiculous.most of them(Ethnic Lumbawang) were very pretty and handsome indeed.Im Serious.But when they start to talk, it's will Sound  a bit harsh  but not harsh ya,it's probably because of their speaking volume.Haha.




   Every single things in the attires was very expensive,because each of them was made carefully.Especially the "manik" necklace, their forehead band(manic based) and others accessories was very unique and valuable.By the time you guys come to Sarawak and having a chance to wear it, don't hesitate to give it a try ya.hehe.



stay tune! :)







Take care everyone!


Best Regard :Nathalie.



Thanks for Reading!















Sunday, 4 September 2011

Karakter Isteri pilihan Mr M.

 Hello:)! 
semua sihat? 
Heehee,Okeh,tadi saya baru ja mem-blog walking-kan diri saya ke banyak sangat Blog yang amatla sangat la lawa dan advance sekali.Pergh,ada satu Blog tu, dia punya shout box cuteeee betul la saya tengok, bila letak simbol senyum kambing-->(:D),ada la pari pari comel dengan kepak nya comel melambai lambai keluar dengan comelnya  dalam shout box tuh .. kalau letak simbol--> (:P) ni pulak, ada pulak benda alah menyerupai species pari pari anime laen yang comelll  muncul situ..Comellll sungguh.rasa macam nak gigit ja shout box tu.saya terus ja follow blog tersebut sebab shout box dier comel lotte macam gitu.HaHAhA.(indentiti blog dirahsiakan untuk keselamatan dan kehormatan blog tersebut.).hakhak.
Sebenarnya cakap panjang panjang macam ni bukannya ape saya cuma nak cakap Cantik sungguh Blog-Blog hampa semua eh,rasa timbul sedikit kemaluan saya nak menunjuk blog saya yang tak seberapa dan macam balang kacang hijau ni hah.Haha.tapi saya tau,kamu semua  mesti terima Blog saya seadanya kan?.apa?.tidak? okeh.suka hati kamu semua la ye,janji kamu happy.saya dah malas nak layan you all tu,Hahak.Thank you sebabsudi  melawat jugak saya kat sini ye.muaks!
 Mr.M  kawan zaman kanak kanak lagi ni, dia post  benda ni dekat FB(sekali lagi-indentiti terpaksa dirahsiakan untuk menghormati permintaan Beliau.Hehe)dia setengah jam yang lalu,lepas tu ngam ngam pulak saya tertengok dan ngam ngam lah pulak saya tercomment dan terjebak masuk dalam conversation yang agak meyegan kan ini.Serious tak rak apa mau cakap lagi, speechless .saya tak tau apa yang kamu semua akan fikir kalau baca..meh kita tengok...

"Nak Pandai = Cari isteri cikgu
Nak sihat = Cari isteri doktor
Nak kaya = Cari isteri anak tan sri
Nak glamour = Cari isteri artis
Nak gaduh = Cari isteri samseng
 Nak sembang = Cari isteri penceramah
Nak alim = Cari isteri ustazah
Nak gemuk = Cari isteri chef
Nak selamat = Cari isteri polis
Nak stylo = Cari isteri kaki shopping

NAK MAMPUS = Cari isteri muda yg 1 ofis dgn isteri tua..."
 Banyak gila yang likes dan comments.tapi masuk akal jugak  benda yang dia type tu kan?nak Mampus kenalah cari isteri muda 1 ofis dengan isteri tua,Betul la tuh!kalau nak jadi Pandai mesti lah cari cikgu,Betul Betul,saya agak bersetuju dengan statement dia pada  mula mula tu...TAPI bila dia post balik tambah yang  ni(siap capital letter lagi ni,takot orang tak nampak ke apa)---->NAK YG KUAT MENGANDUNG BOLEH?-Boleh buat Bandar Sendiri Nanti....
;
;
;
semua pempuan yang comment situ jadi automatik Diam terus,(muka colour pink da)
;
;
ui, ape dia ingat pempuan ni machine jahit,kilang kasut,kilang Roti ka apa?uik! senang senang ja nak buat bandor sendiri ea.(tetiba emo),HAHA.pikir sudut positif,Bagus la tuh,Mr M bolehlah tolong mencapai rancangan malaysia ke sembilan yang nak bina penduduk berjuta juta tuh kan.kekeke.
Sokonglah,kawan Blogger kita ni,Dia ada organize satu contest,Lumayan tau hadiah dia,Jangan Lupa,click sini  :D  Cik Siti  
 

Take Care Everyone :)muaks!
Best Regard : Nathalie !
 
thanks for Reading!


Saturday, 3 September 2011

Yiruma @ i -Ru -Ma.

                                                             Hello :)!

                                                        what's up? fine?


 Hehe, it's left a week more before I'm go back to Uni and yes I feel little sad and a bit complicated don't know why..However,i was never bother on that tough.haha.I know As long i pray and believe in HIS Plan for me,every obstacles is count nothing.Hehehe, Let's things just follow the flow lah.okeh.Yiruma!you guys know him or not?.What ?! Don't know??.okeh nevermind. If you are a fan of the romantic piano music, He shouldn't be a strangers to you.Hmm.If you guys notice In Twilight (ala movie Edward Cullen & Bella tuh), one of the piano's soundtrack inside the movie is called "River Flow in you" was played by him...come la let's "see" Him.


   proudly present my bebeh!*giggles*



yiruma @ i-ru-ma

Well, he is the guy that i adored most after my Dad,my Mom,my Brother and my Cat(nickhun).HAHA.Yiruma is an international known  talented pianist and composer whom come from South Korea and being raised and educated in England.Play piano since he was 5 years old!

He never failed to impressed his fans especially me.Haha.Okeh,im just a normal girl la ye,it's pretty common and very normal for me to adored someone Cute,Gentle,Sweet,Charming Humble,and many more like him kan?HAHAHA.(Gedik~)

He had Comes out with  a lot of famous pieces such as,River Flow in you,Kiss the Rain,I,Dream,First Love and etc.You guys can try to listen to those pieces.It's really worth to Listen tough.I Sweearrr!.:)



Hehe,each of his music pieces having it's own beautiful meaning inside it.you can try to figure out by listening to it.For example "Do you", it's a pieces used to Proposed his wife (Miss Korea Song Hye Im)once ago.Sweeet and Romantic huh?...* tetiba rasa jeles *.


his wife was very gorgeous huh,they were such a perfect match!



in hanbok(korean's attire )

!~ Loved Yiruma~!


Take care everyone :)
Best Regard :Nathalie!


 Thanks for Reading!

















Thursday, 1 September 2011

7 Tanda Seorang Lelaki mulai menyukai pempuan

      Hello kekawan:)
     what's up?fine?

HeeHee,okeh,entri macam ni saya rasa dah berzilion-zilion orang dah buat dah .So,ni cuma for fun ja ya.Jatuh Cinta ni saya percaya semua pernah mengalaminya kan? tak kesah la yang Cinta terbalas ka,ter-rejected ka,clap one hand ka dan etc..Kepada cintanya yang terbalas tu,hargailah jodoh tersebut ek.susah nak jumpa orang yang suka sayang kita dan kita sayang dia ni balik kan.lagi lagi kalau kita rasa muka kita biase je.saya paham sesangat ler perasaan tersebut.sebab dah tergolong muka tak glamour tuh.HAHA.kalau macam Lisa Surihani ka,Juliana evans ka,tak yah cakap ler.dia memang tinggal pilih ja mana yang dia berkenan kan.

Bagi Yg ter-reject dan ter-clap one hand tu Jangan emo emo dong.standard ler tu kalau orang reject kita,nanti kalau semua accept siapa yang nak kene reject kan.HAHA.sebernarnya,dia tak nampak lagi bertapa Power -nye keistimewaan terpendam kita.Anggap ja dia dia yang rugi okeh.Hehe.jadi.kalian usahlah berputus asa kok dan jangan aja berhenti berdoa.Yang paling penting dalam doa minta dengan Tuhan(masing-masing) nak yang macam mana..Nak yang kulit putih ka, hitam ka, yang manis ka yang ada tai lalat besar kepal tangan kat pipi ka dan macam macam  lagi ikut cita rasa kekawan eek..kalau dak lelaki ni dia mesti nak yang comel ,putih melepak dan kalau B**B tu Besaq tu Bonus sesangat ler tu ye? elele.cepat ja geleng kepala.tak mengaku la tuh.HAHA.jangan pura pure okeh,macam dak pempuan tak tau.HAHA.abaikan.
.
;
;
;
;
Susah nak tahu kalau depa tu khususnya Kaum Lelaki tu suka kan pempuan nih.sebab diaorang mahluk ciptaan Tuhan yang agak sukar difahami oleh orang pempuan..Ini sedikit pengetahuan yang saya berjaya korek dari internet gak ni.pasal saya sendiri pun tak tau sangat ek.jom check it out noh.Adakah signs sebegini ada pada crush anda-anda di luar sana.bajet banyak pembaca ler kamu ni nathalie. ah.pooo ra..okeh.abaikanlah yek.



 Tanda 1.Body Languages.Bahasa badan





khusus buat kaun Adam ye.Jumpa ja wanita idaman mesti angkat bahu tinggi tinggikan,kaseh tegap sikit itu badan.biaq wanita tu nampak dia macam cool ja, shantek ja,biar nampak semua  six pack yang ada,kalau boleh nak jadi macam Edward cullen dalam twilight tuh kan.dalam erti kata laen nya nak megimpressed kan wanita itu la ye.Badan selalu ja mengarah kepada sasaran.pikir pikir balek,kesian jugak kepada dak lelaki yang kurus kering ya.mana nak cari sixpack tu yo!HAHA..Betul ka wahai kaum Adam?



Tanda 2 Non Verbal Communication/Mata ke Mata/eye contact


Dari Mata turun ke hati gitu.Bila kita dah start tertarik dengan individu tertentu.Kita akan rasa dia ni semacam ja, berbeza sangat dengan orang laen yang kita kenal kan.macam ada aura tersendiri kan.kalau nak tahu setakat mana orang tuh tertarik dengan kita.Guna kuasa mata comel mu.HAHA! betul. saya tak tipu.sumpah.cuba tengok mata dia masa dia bercakap dengan kita,macam ade sparkle macam tu,elele, ohang lelaki ni pun.Haha.kalau dia tetap nak holding connection mata semasa becakap dengan kamu tu,memang dia beminat dengan anda ya.ala macam dalam cerita hindi tu.Dia rasa diri anda juga sungguh menarik.tapi kalau mate dia pergi tempat laen,awas.rasenya dia tak minat ler tuh. boleh Blah awal awal ya pempuan comel sekalian!HAHA.

mata gini bukan eye contact lagi ni.keke.

Tanda 3.Rambles on you,become talkative!



Seseorang yang berminat dengan anda memang tak henti henti bercakap dan mengusik anda.sebernarnya bagi lelaki sebergini kebanyakan mereka tak tau nak buat macam mana selaen dari ini kan.Jangan salahkan mereka ek dan jangan sekali kali terkezut badak kalau mereka tetiba cakap benda yang macam ni " montel sungguh le hang ni,haih dekat satu U ni hang ja la yang  macam gajah,!"atau versi ini "kenapa orang laen make up jadi lawa,kamu plak dah macam vempire ja saya tengok! lepas tu dia gelak gelak.Bajet cool sangat ler care mengorat tu ye.Wah! sedap ja dia cakap kan..Wahai Kaum Adam.Jangan kau bermain dengan dengan api. tahukan isu berat badan sangat Sensetip bagi ohang pempuan.HEy,kalau dia selalu usik anda sampai merajuk lepas tu beria ria pujuk balik tu.nang sah la dia suka anda tuh.:D



Tanda 4 : Nervours apabila berjumpa denganmu




Ada orang dia bila jumpa ja wanita indaman@lelaki idaman nya terus tak tau nak buat apa.Nervous habis.tak de?nak bohong la tuh.kalau pergi 7 eleven nak beli mee maggie tapi balik lepas terstumbled dengan dia,bukan mee maggie yang dibeli tapi jus tonik yang berperisa anggur tu.memang sah ler kamu nervours tuh.sudah .sudah ye.sign ni selalu terjadi pada  orang orang yang kurang confident dirinya.kalau anda semua perasaan ade lelaki yang macam takut takut ,lebih seru lagi keluar peluh jantan bila and dekat dengan nya.memang itu tanda yang positif ye.



Tanda 5 : Selalu Terserempak dengan nya Dimana mana.

 
wah.baru ja semalam korang story dengan geng korang nak pergi tengok movie boboiboy kat midvalley,Tup tup tengah nak beli sotong kering ,cocacola dan popcorn kesukaan korang tuh.korang jumpa Seth Tan secara tak sengaja  .lepas tu masa korang menghentam nasi rempah ayam penyek dan nasi kandar dekat situ,tetiba korang jumpa balik gak ngan Seth tan tengah makan roti canai kat situ gak.mesti korang rase marvellous kan.dimana mana aja ada dia.apa lagi kalau betul betul Seth tan yang muncul kan.HAHA.maksudnya,jika anda sering teserempak dengan dia kat mana mana favorite spot anda. memang dia minat dan stalker sejati  anda lah.sebab hanya cara tu ja dia boleh jumpa dan memahami anda.Betul. i swear.(cough**)


Tanda 6 :Always Extra Care to look out your Well-being



ni memang betul sesangat ni.mak saya pernah cakap,masa ayah saya nak ngorat mak saya dulu,bukan main lagi dia ambik berat dengan mak saya.ni mak saye citer le.masa tuh.kipas rumah mak saya rosak.jadi ayah saya yang agak kedekut itu membelikan  kipas tuh,(bajet romatic le ayah ek). sebab tak nak mak saya panas la kot.Wawa, mak saya apa lagi,cair ler terus,pempuan kan.maka,kawen la mereka.tapi bila saya dengar story dari ayah pulak. Pempuan ni kena bagi hadiah sikit .terus caiq,tu macam pelaburan la katenya,lepas kawen ngan mak saya. dia dapat la kipas dia balik  tambah dengan  mak saya sekali.tak ke se-pakej namenya tu.(please le ayah!pandai ye.Haha).okeh.kalau dia likes anda dia lebih peka akan apa yang anda suka dan tak suka.Peka akan perubahan diri anda,termasukla penampilan,dia jadi lebih prihatin dengan diri anda,macam anda sihat ke tak,pokoknya kalau boleh dia nak anda gembira ja selalu. :)



Tanda 7 : Follow and listen to you Instinct



anda akan dapat rasa kalau dia tu memang ikhlas ka atau saja saja flirting ja dengan anda.tepuk dada tanya selera.kita yang lebih mengenali diri kita sendiri kan.Beri Perhatian kepada sikap dan signal yang diberi oleh crush anda ler ye.dapat kan pertunjuk dan berdoa selalu :D

anda,kamu,korang perasan tak sign sign ini pada crush anda?jika ya.okeh la tu.jika tidak.lupakan ja ea.hehe.


Take care everyone :D
Regard: Nathalie!

Thanks for reading!

Wednesday, 31 August 2011

Why Facebook was Blue in Colour?

hello:)
what's up? fine?

Dear Readers.It's Raya Ke-dua,Happy Raya Merdeka to all of Malaysia Citizens especially to all of my Blogger friends ya.Thanks for followed my common blog and drop comment.mucks.muaks and Happy Birthday Malaysia!In the blink of an eyes you are celebrated your 54 years Today.
May God Bless You.


Now a days, Facebook  not a common things among us anymore.you try la to figure out any of peoples around you whom doesn't have FaceBook account.Im sure you can count it with you cute little fingers ja.For me,As long as their know how to read and online.Im Sure They do  have One.oh ya!
Even now my lame brother also have one.He just 11 years old and He make another one account for our Cat.Nickhun(T.T).lame tak adikku? aiyoyo.Hai-repa! 


Hee.Hee.To all the Kpop lover or to be exact Nickhun's fans, Sorry.i have Nickhun right before you.Jangan jeles.HAHA.okeh,okeh. let's back to the main topic.


Facebook Histolly~



Semasa Mark menuntut di Havard University, beliau berhasrat untuk meminang i jadi princess nya.oh ya.love at the first sight ya.Jadi beliau pun datangla ke rumah.Masa tu.Mark masih lagi belajar sem (2) di Havard university.wah! i apa lagi.I do la jawabnya.Ayah tak suka Mark.dia mati mati tak suka Si Mark tu.sebab hidung dia panjang dan tak pandai cakap sarawak.haih.(pls la Ayah,mana de mat salleh idung pendek.ayo.)okeh. Syawal joke ye kawan kawan.silalah abaikan.


Dear Mark Zuckberg,if you are reading this,Cool down  bebeh! im sorry!*ala ala amir RL seket*


 The FB histoolly which create by me is not totally wrong ye.During Mark second semester in Hardvard University.He got an inspiration to create a social  networking web which able to connecting he and his colleagues and name it Facemash.com.


however, the Facemash.com was banned or boycott by his campus once they known about it because for them it's just another social web that could gave  harm to colleagues.Beside that, he was treated to be discharged from the campus(namun tidak jadi) if he still go on with the Facemash.He had try very hard to convince the campus authorized peoples how much is the potential of the Facemash to world.



jeng,jeng.Mark Berjaya meyakinkan Mereka!(syukur)


During 2004,Mark succesfully create another new networking web.Name "The Facebook"(kesukaan kita.hee.hee) and within a month  users for this website is exactly half of the colleagues in Harvard.Investors from all the country was come without hesitation after their realized the fB potential and finally,FB go trough around the worlds until today.

:)

mula mula lu,Facebook face dia macam gini C:

Photobucket, situs awal facebook, tampilan situs awal facebook, sejarah facebook, sejarah fb, asal usul facebook




Syarikat: Perseorangan
Didirikan: Cambridge, Massachusetts (4 Februari 2004)
SyarikatPusat: Palo Alto, California & Dublin, Irlandia (Kantor Pusat Internasional untuk Eropa, Afrika, dan Timur Tengah)
Penubuh: Mark Zuckerberg (Pendiri dan CEO), Dustin Moskovitz (Co-founder),Sheryl Sandberg (COO), Matt Cohler (VP of Product Management), Chris Hughes (Co-founder)
Pendapatan: USD 300 juta 2008
Jumlah Pekerja: 700 (November 2008)
web: www.facebook.com
Versi Bahasa: Afrika, Arab, Bengali, Bulgaria, Catalan, China, China (Hong Kong), China (Taiwan), Kroasia, Ceko, Denmark, Belanda, Inggris (American), Inggris (British), Filipino, Finlandia, Perancis, Jerman, Yunani, Ibrani, Hungaria, Indonesia, Irlandia, Italia, Jepang, Korea, Lithuania, Melayu, Norwegia (bokmål), Polandia, Portugal (Brazil), Portugal, Rumania, Russia, Serbia, Slovenia, Spanyol (Castilian), Swedia, Thai, Turki, Vietnam, Wales.



Tau Tak kenapa Facebook color Biru?

This is because Blue  is clear for a Blind colour Peoples kate sahabatku Bethie.She said Blind color person can only detect Blue or Red colour clearly. kalau betul.murni sungguh  heart Mark ye.jatuh hati i.Hee.sudah.sudah abaikan!


 Readers,Do take care ya. muaks!
Regard: Nathalie :)




thanks for reading!