Faboulous ads here :D

Thursday, 1 September 2011

7 Tanda Seorang Lelaki mulai menyukai pempuan

      Hello kekawan:)
     what's up?fine?

HeeHee,okeh,entri macam ni saya rasa dah berzilion-zilion orang dah buat dah .So,ni cuma for fun ja ya.Jatuh Cinta ni saya percaya semua pernah mengalaminya kan? tak kesah la yang Cinta terbalas ka,ter-rejected ka,clap one hand ka dan etc..Kepada cintanya yang terbalas tu,hargailah jodoh tersebut ek.susah nak jumpa orang yang suka sayang kita dan kita sayang dia ni balik kan.lagi lagi kalau kita rasa muka kita biase je.saya paham sesangat ler perasaan tersebut.sebab dah tergolong muka tak glamour tuh.HAHA.kalau macam Lisa Surihani ka,Juliana evans ka,tak yah cakap ler.dia memang tinggal pilih ja mana yang dia berkenan kan.

Bagi Yg ter-reject dan ter-clap one hand tu Jangan emo emo dong.standard ler tu kalau orang reject kita,nanti kalau semua accept siapa yang nak kene reject kan.HAHA.sebernarnya,dia tak nampak lagi bertapa Power -nye keistimewaan terpendam kita.Anggap ja dia dia yang rugi okeh.Hehe.jadi.kalian usahlah berputus asa kok dan jangan aja berhenti berdoa.Yang paling penting dalam doa minta dengan Tuhan(masing-masing) nak yang macam mana..Nak yang kulit putih ka, hitam ka, yang manis ka yang ada tai lalat besar kepal tangan kat pipi ka dan macam macam  lagi ikut cita rasa kekawan eek..kalau dak lelaki ni dia mesti nak yang comel ,putih melepak dan kalau B**B tu Besaq tu Bonus sesangat ler tu ye? elele.cepat ja geleng kepala.tak mengaku la tuh.HAHA.jangan pura pure okeh,macam dak pempuan tak tau.HAHA.abaikan.
.
;
;
;
;
Susah nak tahu kalau depa tu khususnya Kaum Lelaki tu suka kan pempuan nih.sebab diaorang mahluk ciptaan Tuhan yang agak sukar difahami oleh orang pempuan..Ini sedikit pengetahuan yang saya berjaya korek dari internet gak ni.pasal saya sendiri pun tak tau sangat ek.jom check it out noh.Adakah signs sebegini ada pada crush anda-anda di luar sana.bajet banyak pembaca ler kamu ni nathalie. ah.pooo ra..okeh.abaikanlah yek.



 Tanda 1.Body Languages.Bahasa badan





khusus buat kaun Adam ye.Jumpa ja wanita idaman mesti angkat bahu tinggi tinggikan,kaseh tegap sikit itu badan.biaq wanita tu nampak dia macam cool ja, shantek ja,biar nampak semua  six pack yang ada,kalau boleh nak jadi macam Edward cullen dalam twilight tuh kan.dalam erti kata laen nya nak megimpressed kan wanita itu la ye.Badan selalu ja mengarah kepada sasaran.pikir pikir balek,kesian jugak kepada dak lelaki yang kurus kering ya.mana nak cari sixpack tu yo!HAHA..Betul ka wahai kaum Adam?



Tanda 2 Non Verbal Communication/Mata ke Mata/eye contact


Dari Mata turun ke hati gitu.Bila kita dah start tertarik dengan individu tertentu.Kita akan rasa dia ni semacam ja, berbeza sangat dengan orang laen yang kita kenal kan.macam ada aura tersendiri kan.kalau nak tahu setakat mana orang tuh tertarik dengan kita.Guna kuasa mata comel mu.HAHA! betul. saya tak tipu.sumpah.cuba tengok mata dia masa dia bercakap dengan kita,macam ade sparkle macam tu,elele, ohang lelaki ni pun.Haha.kalau dia tetap nak holding connection mata semasa becakap dengan kamu tu,memang dia beminat dengan anda ya.ala macam dalam cerita hindi tu.Dia rasa diri anda juga sungguh menarik.tapi kalau mate dia pergi tempat laen,awas.rasenya dia tak minat ler tuh. boleh Blah awal awal ya pempuan comel sekalian!HAHA.

mata gini bukan eye contact lagi ni.keke.

Tanda 3.Rambles on you,become talkative!



Seseorang yang berminat dengan anda memang tak henti henti bercakap dan mengusik anda.sebernarnya bagi lelaki sebergini kebanyakan mereka tak tau nak buat macam mana selaen dari ini kan.Jangan salahkan mereka ek dan jangan sekali kali terkezut badak kalau mereka tetiba cakap benda yang macam ni " montel sungguh le hang ni,haih dekat satu U ni hang ja la yang  macam gajah,!"atau versi ini "kenapa orang laen make up jadi lawa,kamu plak dah macam vempire ja saya tengok! lepas tu dia gelak gelak.Bajet cool sangat ler care mengorat tu ye.Wah! sedap ja dia cakap kan..Wahai Kaum Adam.Jangan kau bermain dengan dengan api. tahukan isu berat badan sangat Sensetip bagi ohang pempuan.HEy,kalau dia selalu usik anda sampai merajuk lepas tu beria ria pujuk balik tu.nang sah la dia suka anda tuh.:D



Tanda 4 : Nervours apabila berjumpa denganmu




Ada orang dia bila jumpa ja wanita indaman@lelaki idaman nya terus tak tau nak buat apa.Nervous habis.tak de?nak bohong la tuh.kalau pergi 7 eleven nak beli mee maggie tapi balik lepas terstumbled dengan dia,bukan mee maggie yang dibeli tapi jus tonik yang berperisa anggur tu.memang sah ler kamu nervours tuh.sudah .sudah ye.sign ni selalu terjadi pada  orang orang yang kurang confident dirinya.kalau anda semua perasaan ade lelaki yang macam takut takut ,lebih seru lagi keluar peluh jantan bila and dekat dengan nya.memang itu tanda yang positif ye.



Tanda 5 : Selalu Terserempak dengan nya Dimana mana.

 
wah.baru ja semalam korang story dengan geng korang nak pergi tengok movie boboiboy kat midvalley,Tup tup tengah nak beli sotong kering ,cocacola dan popcorn kesukaan korang tuh.korang jumpa Seth Tan secara tak sengaja  .lepas tu masa korang menghentam nasi rempah ayam penyek dan nasi kandar dekat situ,tetiba korang jumpa balik gak ngan Seth tan tengah makan roti canai kat situ gak.mesti korang rase marvellous kan.dimana mana aja ada dia.apa lagi kalau betul betul Seth tan yang muncul kan.HAHA.maksudnya,jika anda sering teserempak dengan dia kat mana mana favorite spot anda. memang dia minat dan stalker sejati  anda lah.sebab hanya cara tu ja dia boleh jumpa dan memahami anda.Betul. i swear.(cough**)


Tanda 6 :Always Extra Care to look out your Well-being



ni memang betul sesangat ni.mak saya pernah cakap,masa ayah saya nak ngorat mak saya dulu,bukan main lagi dia ambik berat dengan mak saya.ni mak saye citer le.masa tuh.kipas rumah mak saya rosak.jadi ayah saya yang agak kedekut itu membelikan  kipas tuh,(bajet romatic le ayah ek). sebab tak nak mak saya panas la kot.Wawa, mak saya apa lagi,cair ler terus,pempuan kan.maka,kawen la mereka.tapi bila saya dengar story dari ayah pulak. Pempuan ni kena bagi hadiah sikit .terus caiq,tu macam pelaburan la katenya,lepas kawen ngan mak saya. dia dapat la kipas dia balik  tambah dengan  mak saya sekali.tak ke se-pakej namenya tu.(please le ayah!pandai ye.Haha).okeh.kalau dia likes anda dia lebih peka akan apa yang anda suka dan tak suka.Peka akan perubahan diri anda,termasukla penampilan,dia jadi lebih prihatin dengan diri anda,macam anda sihat ke tak,pokoknya kalau boleh dia nak anda gembira ja selalu. :)



Tanda 7 : Follow and listen to you Instinct



anda akan dapat rasa kalau dia tu memang ikhlas ka atau saja saja flirting ja dengan anda.tepuk dada tanya selera.kita yang lebih mengenali diri kita sendiri kan.Beri Perhatian kepada sikap dan signal yang diberi oleh crush anda ler ye.dapat kan pertunjuk dan berdoa selalu :D

anda,kamu,korang perasan tak sign sign ini pada crush anda?jika ya.okeh la tu.jika tidak.lupakan ja ea.hehe.


Take care everyone :D
Regard: Nathalie!

Thanks for reading!

8 comments:

  1. haha..y part usik tu mmg pown..sy penah kne buli..mmg s dia buli bersungguh2 la..upe2 nye suke kat sy..hahaha..kelako btol la..

    ReplyDelete
  2. haha :').tuh diaa...kakahkah
    Cik Menanti thanks comment.:D

    ReplyDelete
  3. hahaha quite funny n true indeed! nice post nathalie (^^)

    ReplyDelete
  4. Thanks for drop by dear Shyne_onme :')

    ReplyDelete
  5. Kadang2 bila berbual dngan dia dlam kelas mata dia selalu main peranan..contoh bila kami berdua berbual mata dia tak berhenti memandang mata saya..kadang2 perkara nie selalu buat saya rsa malu ..nak ketawa tu ada juga..

    ReplyDelete
  6. So,dua orang jejaka ni suka kat saya la

    ReplyDelete
  7. Betul la ade laki ni main eye contact haish klaka lah dh la membe satu kelas dah 3 tahun dah pon 😂😂

    ReplyDelete
  8. Bende paling lemah skali bile nk pandng tept ke mata die .. Haih . Gemuruh rasanya 😂 part usik mengusik tu memng nombor satu . Sye x tau la die memainke atau sengaja bagi hint dekt saya. Die ckp die jatuh cinta tpi gelak2 .. Sye pon ikot gelak skali laa .. Die buat lawak ke apa .. Bergetar tulang rusuk la apalaa ... Lawak je die tuh

    ReplyDelete